Zelfverwonding

Zelfverwonding
deel 1

Breek het taboe rond psychische problemen en zelfverwonding.

ik zal mijn manier vinden om dit taboe zo goed mogelijk door te breken. Het is helaas niet gelukt met miss belgië, maar ik heb wel mijn doel kunnen zeggen; dat we steun bij elkaar kunnen vinden, dat we gewoon zonder lange mouwen door de straten mogen lopen zonder aan te kijken te geworden, of rare blikken te krijgen. dat we er open over kunnen praten zonder vooroordelen.

Het laat juist zien hoe sterk we zijn, hoe hard we in gevecht zijn gegaan of nog steeds aangaan. Zelfverwonding mag echt geen taboe zijn, we zijn ook maar mensen, gelijk zoals de rest. Maar dan gewoon met littekens, dat is ons levensverhaal, dat op ons lichaam staat, waar niemand kan over oordelen. Dat is ons verleden. Dat is een deel van ons leven. Dat hoort nu eenmaal bij ons. We kunnen er nu niet meer aan veranderen, het is gebeurd. Maar ik vind dat we ook gewoon zoals mensen op straat mogen lopen, en worden behandeld als gewone mensen, niet als zieke mensen.

We zijn perfect normaal. Ook wij kunnen perfect leven. Ook wij kunnen een mooie toekomst krijgen. ook wij verdienen kansen. de littekens mogen ons leven niet bepalen, of voor andere mensen tegen gehouden geworden. Leef gewoon je leven, want het duurt maar even en geniet!


1
2
3
4
5
6
Kinderen trotseren obstakels voor goed doel in domein Bethanië


Over stigWA

stigWA is een project van Psychiatrisch Centrum Bethanië, Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef en gemeente & ocmw Zoersel dat initiatieven neemt om het taboe op geestelijke gezondheidszorg te doorbreken.

#stigWA

Over stigWA

stigWA in de Gazet van Antwerpen
INSIDE-OUT-RUN

"450 sportievelingen, onder wie heel wat kinderen, liepen de Inside-Out-Run in PC Bethanië om samen het taboe op geestelijke gezondheidszorg te doorbreken!" #stigWA

 

 

 

 


Events

23/11/2019

Kunstverkoop

Rotary “Kunst en Cultuur” organiseert een unieke...

16/11/2019

Winterbar (Bar D'Hivers)

Bar D'Hivers* - spreek uit 'Bar Divers' - is een...

10/10/2019

Ssst, de oren hebben muren

10 oktober !
MINI-TRY-OUT...

SSST... DE OREN HEBBEN MURENNog vragen?
Stel ze!

Wij zijn steeds geïnteresseerd in suggesties, eventuele samenwerking, voorstellen, feedback, ... Dus twijfel niet om contact op te nemen indien je vragen, opmerkingen of ideeën hebt!Volg ons opPartners van stigWA

Emmaus
PC Bethanië
AZ Sint Jozef
Gemeente Zoersel
Logo Te Gek
atletiekclub DAL