Het taboe en liefde geven

Het taboe en liefde geven

Iemand met psychische problemen is niet anders dan anderen. Je hebt het misschien wat vaker moeilijk en zit met vele ingewikkelde gevoelens en gedachten.

Ik ben laatste tijd veel bijgekomen, ongeveer 40 kg in vijf maanden. Ik neem medicatie tegen mijn depressie die eetlust opwekt, ik was niet blij met mijn lichaam en voelde me heel slecht in mijn vel. Iedereen bekijkt me anders omdat ik antidepressiva neem en dit kan NIET!

Op mijn arm heb ik veel littekens door automutilatie en mensen staren ernaar of geven opmerkingen zoals:

  • ‘Waarom doe je dat?’
  • ‘Je beschadigt jezelf gewoon!’
  • ‘Ik snap u niet.’
  • ‘Wilt ge aandacht?’
  • ‘Je moet je schamen!’

Andere mensen durven niks te zeggen en dat geeft me een ongemakkelijk gevoel. Eigenlijk verlang ik naar steun en begrip, maar veel mensen willen het niet begrijpen. Het kwetst vooral als mensen dichtbij zulke opmerkingen geven. Nu draag ik meestal een band die mijn littekens verbergt, maar ik probeer stilletjes aan om zonder band rond te lopen. Voorlopig enkel op veilige plaatsen, maar naar de toekomst toe wil ik de band ook weglaten in de buitenwereld.

Wij kunnen er niks aandoen dat we onszelf pijn doen. Het is vaak impulsief gedrag.

Mijn littekens zijn een deel van mij geworden en moeten geaccepteerd worden. Je moet niet oordelen of boos worden, maar net bezorgd zijn. Vraag wat er aan de hand is en luister.

 

Liefde… daar hebben de meeste mensen nood aan op moeilijke momenten!

O.


1
2
3
4
5
6
Kinderen trotseren obstakels voor goed doel in domein Bethanië


Over stigWA

stigWA is een project van Psychiatrisch Centrum Bethanië, Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef en gemeente & ocmw Zoersel dat initiatieven neemt om het taboe op geestelijke gezondheidszorg te doorbreken.

#stigWA

Over stigWA

stigWA in de Gazet van Antwerpen
INSIDE-OUT-RUN

"450 sportievelingen, onder wie heel wat kinderen, liepen de Inside-Out-Run in PC Bethanië om samen het taboe op geestelijke gezondheidszorg te doorbreken!" #stigWA

 

 

 

 


Events

23/11/2019

Kunstverkoop

Rotary “Kunst en Cultuur” organiseert een unieke...

16/11/2019

Winterbar (Bar D'Hivers)

Bar D'Hivers* - spreek uit 'Bar Divers' - is een...

10/10/2019

Ssst, de oren hebben muren

10 oktober !
MINI-TRY-OUT...

SSST... DE OREN HEBBEN MURENNog vragen?
Stel ze!

Wij zijn steeds geïnteresseerd in suggesties, eventuele samenwerking, voorstellen, feedback, ... Dus twijfel niet om contact op te nemen indien je vragen, opmerkingen of ideeën hebt!Volg ons opPartners van stigWA

Emmaus
PC Bethanië
AZ Sint Jozef
Gemeente Zoersel
Logo Te Gek
atletiekclub DAL